Jouw Online Personal Trainer

Coaching op maat

Door - admin

De leukste sporten om te blijven trainen in de winter

Probeer je graag nieuwe dingen uit en zoek je een manier om toch actief te blijven in de gure wintermaanden? Dan hebben wij hier de leukste sporten om te beoefenen in de winter. Het is juist belangrijk dat je in de winter goed blijft bewegen. Het heeft niet alleen voordelen voor je lichaam, het verbetert ook je mentale gezondheid.

Naast het trainen van je lichaam is het net zo belangrijk om aandacht te besteden aan het trainen van je hersenen. Daarom zijn bijvoorbeeld denkspellen de ultieme work-out voor je hersenen. Met slecht weer zitten we vaker binnen waardoor het een uitgelezen moment is om een potje te schaken. Daarnaast zijn spellen zoals Rummikub of Scrabble een leuke manier om bezig te zijn met je familie en vrienden. Andere opties zijn Blackjack of Poker die je gemakkelijk in een online casino kunt spelen. Het leuke van deze games is dat je er steeds beter in kunt worden naarmate je meer oefent. Ten slotte zijn er nog de sudoku’s en kruiswoordpuzzels. Deze laatste helpen onder andere om je woordenschat te verbeteren en stimuleert nummer- en vormherkenning.

Schaatsen

Als Nederlanders zijn we geboren schaatsers dus deze sport staat natuurlijk bovenaan het lijstje. Je kunt in je eentje gaan schaatsen maar het natuurlijk net zo gezellig met je familie of vrienden. Om warm te blijven op het ijs zal je veel moeten bewegen, de motivatie komt dus vanzelf. Met een beetje geluk kan je deze winter op natuurijs schaatsen, zo niet, dan is er altijd de lokale schaatsbaan.

Hot yoga

Hot yoga is de ideale variant van yoga voor het koude najaar. Bij deze variant van yoga bevind je je in een verwarmde ruimte tussen de 38 en 40 graden en een luchtvochtigheid van 40 procent. De warmte speelt een belangrijke rol, want het zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar je spieren verhoogd wordt zodat je hartslag en stofwisseling versnellen. Daarbij maakt het je spieren soepeler wat altijd van pas komt tijdens de yoga.

Klimmen

De volgende sport die je binnen kunt beoefenen is klimmen. Aan de klimmuur hangen is een geweldige manier om je arm-, schouder-, buik-, kuit- en rugspieren te trainen. Eigenlijk train je alle spiergroepen met klimmen, dit maakt het een uitstekende krachttraining.

Zwemmen

De eerste duik in het water is altijd even fris maar gelukkig warmt je lichaam erg snel op in het water. Zwemmen is een uitstekende sport om de verschillende spiergroepen van je lichaam te trainen. Je kunt natuurlijk baantjes gaan trekken of als je kinderen hebt, is het leuk om wat vaker met hen te gaan zwemmen. Als je liever meedoet aan groepslessen dan kan je eens in de buurt rondkijken voor groepslessen zoals aquagym of aquaspinning. Daarnaast helpt zwemmen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Na de zwemsessie kan je jezelf belonen met een lekkere warme douche.

Squash

Als je een fan bent van tennis dan is het leuk om squash eens uit te proberen. Deze sport heeft veel weg van tennis maar het gebruik van de muur maakt het uitdagender. Je moet snel handelen en bewegen wat ook een snel reactievermogen vergt. Hierdoor is dit echt een goede work-out waarbij je lekker veel beweegt.

Rocycle

Train je hele lichaam met rocycle, een sport die wel wat weg heeft van spinning en is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Bij rocycle gebruik je gewoonlijk ook gewichten voor meer uitdaging. Het is een zeer actieve en sociale sport voor mensen die graag tot het uiterste gaan. De sport kost veel energie maar je krijgt er ook veel energie voor terug. Bovendien gebeurd rocycle in het donker en het liefst met keiharde muziek, het is echt een unieke sfeer.