Jouw Online Personal Trainer

Coaching op maat

Door - admin

Haircare routine na het sporten

Na het sporten heb je gezweet en is het niet zo gek dat je direct wil douchen en lekker je haar wilt wassen. Alleen hoe vaker je je haar wast, hoe breekbaarder het wordt. Dit wil je het liefst natuurlijk voorkomen. Dit kun je doen door de juiste haircare routine na het sporten te doen. We gaan je vertellen welke stappen je moet doen om je haar mooi verzorgd te houden.

Je haar na het sporten

Tijdens het sporten ga je natuurlijk zweten, dit is niet zo gek en juist goed voor je. Je haar zal alleen van het zweet wel vochtig en vettig worden. Dit zorgt ervoor dat je het liefst je haar meteen na het sporten wilt wassen. Toch is het niet goed om je haar elke dag te wassen. Hier zal het namelijk erg stug en breekbaar van kunnen worden.  Je kunt dan ook het beste proberen om je sportsessie en het wassen van je haren samen te plannen. Zo voorkom je dat je je haren net gewassen hebt en daarna gaat sporten en het weer wilt wassen. Probeer het zo te plannen dat dit gelijk loopt met elkaar.

Welke producten gebruiken?

Het beste is om je haar te wassen met een milde shampoo. Zeker wanneer je je haar wat vaker per week wast door het sporten. Je kunt een milde shampoo kopen bij Beauty Plaza. Een milde shampoo heeft niet zulke agressieve reinigers, wat voorkomt dat je haar ook van natuurlijke oliën wordt gestript. Zo voorkom je dat je haar beschadigt en betekent dat je een milde shampoo zelfs dagelijks zou kunnen gebruiken.

Extra haarverzorging

Naast de juiste milde shampoo te gebruiken, kan het belangrijk zijn om je haar extra te verzorgen na het sporten. Zo zal bijvoorbeeld een droogshampoo niet te missen zijn. Een droogshampoo is ideaal voor als je haar al wat vettig is, maar je het nog even uit moet stellen voordat je gaat sporten.  Daarnaast zal zweten ook kunnen zorgen dat je haar stug aan gaat voelen. Een goede conditioner en eventueel een extra serum of olie in je haar na het douchen zal ervoor zorgen dat je haar er mooi en verzorgd uit zal blijven zien.